Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tym, że makaron uwielbiam, już pisałam. Dlatego dzisiaj spaghetti carbonara – pyszna, z boczkiem i mega porcją sera żółtego :)
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 56
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 1433
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 4420
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1287
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 56
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 1433
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 4420
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1287
Składniki
Makaron spaghetti gotujemy w oddzielnie – wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy przez 7-10 minut – według instrukcji na opakowaniu.
Boczek podsmażamy na łyżce oleju, powinien ładnie się przyrumienić. Następnie zdejmujemy go z patelni, a na tłuszczyku, który pozostanie na dnie podsmażamy drobno posiekaną cebulę z czosnkiem.
Śmietanę, jaja i większość sera oraz szczyptę soli i sporo pieprzu dobrze mieszamy w misce.
Na patelnię, do zeszklonej cebulki, wraca boczek. Dodajemy ugotowany i dobrze odsączony makaron i podsmażamy wszystko około 1 minuty. Wlewamy masę jajeczną, posypujemy ziołami i mieszamy aż sos lekko zgęstnieje.
Spaghetti wykładamy na talerz i posypujemy resztą żółtego sera. Smacznego!!!